Undervisningen

Den klassiske skoles principper anvender jeg for at opnå den bæring, der er en nødvendighed for at få hesten til at gå godt i alle gangarterne. Det er ikke nogen hurtig metode, men den giver nu engang de bedste resultater og er fair overfor hesten.
Al undervisning og træning her på stedet tager udgangspunkt i den individuelle hest og rytter. Ridebanen er anlagt med flis, der gør bunden tilpas hård, samtidig med den har en fjedrende virkning.
Undervisningen er fortrinsvis for elever med egne heste.
På banen gives ene-lektioner af en halv times varighed. Det er vigtigt, at der er fuld koncentration hele tiden, ellers kommer hesten til at kede sig. Hvis vi rider ud, kan jeg godt have flere på holdet og vi kan også ride længere ture.

Longering med kapsun er en vigtig del af træningen. Her opnår man at hesten bliver let på tøjlen og bruger sig korrekt. Ved longering med rytter uden bøjler og tøjler udvikles elevens balance.

tyrakapsunw

Versaden er grundstenen i at få hesten til at bruge sig korrekt under rytter, så den får vægten flyttet mod bagparten og derved undgår at overbelaste forparten, når den også skal bære på rytteren.

Klassisk Versade

med det mål at få hesten til at flytte vægt fra forpart til bagpart

Versader, versader, versader. Udført med løs indvendig tøjle, der blot nulres for at bøje hesten. Let kontakt på udvendige, for at forhindre den i at skyde udvendige skuldre. Hesten må ikke lægge sig på biddet (så kommer den nemlig på forparten). Flyt hesten med din vægt som du lægger til den side hesten skal bevæge sig mod. IKKE for schenklerne. Du bøjer hesten om din indvendige, der ligger til VED gjorden - IKKE længere tilbage. Din udvendige ligger en anelse bag gjorden og sørger for bagparten ikke kommer for langt over. Om hesten går på 3 eller 4 spor er flintrende ligegyldigt, når blot den træde fint ind under sig og vokser fortil.

Vil lige tilføje at traversader også er rigtig fine - udføres efter samme koncept som versaderne. Den eneste forskel er, hvor man lægger sin vægt. Når hesten er godt trænet, så kan man skifte helt usynligt mellem versader og traversader blot ved at flytte vægten fra det ene sædeben til det andet, netop fordi hesten blot skal skifte bevægelsesretning.

Plejer at ride versade ad langsiden, og rundt hjørnet og fortsætte i noget volte tilbagelignende noget "midt" på kortsiden hvor jeg skifter fra versade til traversade og rammer den langside jeg kom fra men nu i modsat retning.

Versade til venstre

Versade til venstre

Trav

Nogle töltstærke islandske heste kan kræve en ekstra indsats for at få til at præstere en god, rentaktet og stabil trav, så jeg har skrevet lidt om min fremgangsmåde her