Om Sånerne

 

Nr. 1. på besætningshitlisten

saane faar efter bodil

      Racen er fremavlet til at afgræsse naturområder. Fårene elsker ukrudt og spiser ikke gerne bark. Deres vom er meget stor, så de er nøjsomme. De er meget kønnere end de hvide racer, der ofte ser snavsede ud.

Kødet fra Såne fåret er ualmindelig lækkert og fedtfattigt. Kulinarisk overgår sånekødet alle andre fårs. Vore får græsser på usprøjtede enge med masser af vild kørvel. Når de skal slagtes, kører vi dem selv af sted i den trailer, de er vant til at være i, når de skifter mark. Køreturen varer 30 min. At de spiser græs og om vinteren wrap lavet på vores marker og ikke kraftfoder skulle gøre at deres kød indeholder den flerumættede Alfalinolsyre, der ikke findes i fiskeolie og som er en essentiel flerumættet Omega 3 fedtsyre. Link til lidt mere nørdet om fedtsyrerne.

Vi kuperer ikke lammens haler.

Strikkegarnet er ikke farvet og derfor sortbrunt. Lynstrikkegarn 100 gram - ca. 135 m.       

Ulden er god at spinde og karte.

Skindene er meget smukke og forskellige i brune-og grålige nuancer.

Vore får har M3 status og testes løbende for smitsom klovsyge. De nyeste tests er fra 17.8.2018 og har ikke siden været i kontakt med dyr fra besætninger der ikke var testet frie.

Fårene kom lidt tidligere ind i efteråret 2017
, på grund af det kedelige våde vejr. Så sidst i november blev det til. De plejer ellers  at gå ude til ved Juletid.
Nu har alle fårene læmmet og her hopper 49 lam rundt. elske

 

 

Fårebrochure    pdf.fil som kan downloades     Der står lidt mere om sånefårene og den måde,  vi mener, det er optimalt at holde dem på

Årets gang

I juli blev vædderlammene vænnede fra. De er fremmelige og vi vil godt have styr på hvilken væddere der er far til fårenes kommende lam. Nogle enebørn var heldigvis slagteklare, så vi kunne forsyne Restaurent "Den Fuldkomne Fisker" med godt sånekød.

Her er årets første lam.

aaretsforstesaanelam

I 2017 fik vi 40 lam og fårene klarede alle læmninngerne selv helt uden hjælp.

D. 4.10.15 satte vi vores 3 dejlige vædderne til og d.28.2.16 kom de første to lam og , præcis en måned efter d. 28.3.16 arriverede de to sidste. Det blev til 43 lam i alt. De er nu kommet på græs, stormer rundt, leger vildt og skal nyder livet.


Billeder af sidste års lam, da de blev lukket på gæs og 3½ måned senere blev vædderlammene fravænnede. Se hvor store de er blevet og det er uden kraftfoder. Sidst i dec. kom de ind for vinteren - Fotos - D.31.12.14 blev fårene scannet drægtige med i alt 45 lam, så blev er livligt. Alle 45 lam blev født og havde det godt. Læmnigerne gik nemt. Dejligt med dygtige moderfår.Fotos lam 2015

 

 

sånelamsånefår i sne

 

 

Link til lidt mere om sånefår

Sånefår2sånelam på gras